Publisert av: Tom Inge | februar 7, 2010

Tom Inge mener: Vold og mishandling!

Kjære lesere, dette er et tema som er meget sårt for mange, og som desverre tas opp alt for lite. Altfor mange går med en vondt hemmelighet som de helt sikkert bare håper å få ut en dag, en hemmelighet om en pappa, mamma, onkel, venn, bestefar, kjæreste eller noen andre som bruker vold for å fremme sin status i forholdet, eller for å få ut sitt sinne. Størsteparten av mishandlere er menn, og under disse er en stor del og familie.

Mange har en pappa som ofte drikker seg full og kanskje blir litt for sinna. Der sitter barna eller kona vettskremte og bare venter på det de vet de har i vente. Det øyeblikket da pappa eller ektemann kommer inn i stua eller på kjøkkenet for å slå dem helseløse. Hvorfor gjør de egentlig dette? Mange har sannsynligvis blitt mishandlet selv, og derfor har de fått det inn den veien. Men mange har og bare et fryktelig sinne. Alle kan vi bli sinna, kanskje så sinna at man får lyst å denge løs på den nærmeste man ser. Men heldigvis er ikke alle sånn. Vi klarer å kontrollere oss, slik at vi får ut frustrasjonen på en annen måte. Kanskje noen løper en tur? Eller har en boksesekk? Uansett, vold. Et forferdelig ord. Et ord som er et av de mest negative man kan si. Vold fører INGENTING godt med seg, ikke som jeg kan komme på ihvertfall. Mange bruker vold til å få ut viktig informasjon av gisler, men er egentlig dette greit? Sett i dems øyne er de vel døde uansett hva de gjør. Om ikke de sier det blir de slått helseløse av politi og militær, og om de sier det og kommer i kløra på dem de tidligere jobben for så får de sannsynligvis en kule i panna.

Men la oss ikke glemme kjærester som bruker vold. Gutter som oftest, et fåtall jenter. Hva er problemet deres gutter??? Her har du vært så utrolig heldig å fått din drømmejente som gjør hva som helst for deg, som forguder deg og svært ofte vil bære ditt barn. Hvorfor i all videste verden slår du henne? Får ho ikke leve sitt eget liv utenom deres forhold, er det derfor? Føler du deg sjalu fordi ho snakker med andre gutter, eller gamle guttevenner? Selv om ho kommuniserer med gutter betyr jo ikke det at de nødvendigvis går rett i sengs og er utro mot deg, så det er absolutt INGEN grunn til å slå eller mishandle på andre måter. Herregud så provosert jeg blir!!

Okei, scenario: Du går i ukesvis og sikler etter ei jente du er helt håpløst forelska i, før du tilslutt manner deg opp til å snakke med henne, eller be ho ut. Sekundene er grusomme mens du venter på svar, men til ditt hell sier hun ja, og du er i lykkerus. Dere går ut sammen, og det klaffer meget bra, og ting utvikler seg til noe mere, dere er kjempeforelska og blir kjærester. Nå – hva gikk galt etter dette? Hva får deg til å tenke at hun ikke lenger er oppslukt i deg? Selvsagt er ho fortsatt glad i deg. Så HVA FÅR DEG TIL Å TRO AT DU MÅ KONTROLLERE HENNE??????!!!! Nå skal det sies at mange jenter er håpløst sjalu og. Det er en meget dårlig egenskap. Stoler dere ikke på hverandre? Uansett! Jenta i ditt liv, og du velger å banke ho helseløs eller mishandle henne på andre måter. Hvorfor? Jeg kan bare ikke stille det spørsmålet nok! Du er den ledende figuren i forholdet, du er sannsynligvis større og sterkere, og du er herren i huset. Det er du som skal forsørge henne. Men det betyr da ikke at hun må undertrykkes til det ekstreme?

Hva må du gjøre? Først av alt må jeg si at du må kontrollere sinnet ditt, og få et bedre selvbilde, for jeg tror at det er ditt eget selvbilde som er nedtrykt når du må banke opp noen. Enten det er en fyr som tilfeldigvis kom borti deg på dansegulvet, eller en kjæreste. Ingen er herre over byen, så du trenger ikke vise deg frem for å få respekt. Den beste respekten er den som viser at du er en god venn. Respekt som viser til vold er falsk respekt. Selv er jeg en person som hever meg over vold.  Hva gjør det vel at en fyr som sannsynligvis har drukket til balansen er litt skeis dulter borti deg? Det var jo ikke med vilje, og det er ingen grunn til å gi han en knytteneve rett i kinnbeinet.  Ja, kanskje noen skylder deg penger, men svaret er såre enkelt, ikke lån ut til personer du ikke ser på som dine beste venner. For hvis du kan slå noen over litt penger, da ville ikke jeg kalt de venner. Ingen slår vennene sine.

Eller hva med den stakkars gutten som har mannet seg opp til å snakke med ei jente, og denne jenta tilfeldigvis er din kjæreste? Kan du ikke heller gå bort å hilse på og introdusere deg selv som kjæresten til denne jenta? Det er da ingenting annet enn hyggelig at noen andre synes jenta di er flott? Selvfølgelig kommer en trusselfølelse, men så lenge man hever seg over det og viser at her er det jeg som er den heldige, så vil han vel trekke seg unna? Og hvis jenta gir en flørt igjen, er det jenta di du må _snakke_ med, ikke gutten som viste sin interresse.

For å avslutte dette innlegget vil jeg du skal tenke over hvorfor du absolutt må bruke vold. Det kommer ingenting godt ut av vold. Sannsynligvis blir du dømt for volden, og i verste fall drap. Og hva om noen hadde slått deg til det invalide? Noen vil alltid hevne offeret, og da blir man paranoid av å gå å tro at alle og hvermann skal slå deg.

Hva angår kjæresten, så fortjener de kun den beste behandligen de kan få. Du har vært så heldig å vunnet hjerte dems, men det må alltid pleies. Gi blomster, lag frokost, gi massasje, eller gjør helt enkle spontane ting. Det er viktig å fortsette datingen selv om man har blitt kjærester. Gnisten må holdes ved like, ellers vil flammen dø. Og ingenting spriter opp bedre enn de gode gammeldagse datene!

Reklamer

Responses

  1. Utrolig sterkt skrevet!
    Veldig bra.. Skulle ønske alle var like bevisste som dg og gjorde noe md d..

  2. Mange gutter sier «im not like all the other guys», og jeg mener 100% at jeg faktisk ikke er som alle andre gutter. Jeg har masse meninger og de vil komme frem her. Skulle så gjerne ønske mange gutter ga opp det å være så macho som mulig og heller begynte å behandle folk med R.e.s.p.e.c.t!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: