Publisert av: Tom Inge | januar 9, 2012

Hva er det egentlig som betyr noe?

Vi kan leve livene våre på akkurat den måten vi selv vil, være med hvem man vil og gjøre hva man vil. Men hvordan man ender opp er hva som betyr noe. Det er valgene vi tar som former fremtiden vi får. Jeg har venner som er veldig partyglade mennesker, noen har desverre og tatt festingen til et altfor høyt nivå og begynt med andre rusmidler. For meg er narkotiga et «no-go». Jeg er sterkt imot det, og jeg mister fort respekt for de som velger å bruke det eller prøve det. Jeg har et standpunkt jeg har hatt hele livet og det velger jeg å stå med, løpet ut. Folk forandrer seg til det verre så fort de prøver ut nye ting. Fra å være en «hasj er jeg helt imot» til å prøve det selv og bli «hasj er ikke farlig». Hvor ble det av de synspunktene du hadde før du prøvde det? Du sier nå at hasj ikke er farlig. Hvorfor sa du ikke det før du prøvde det selv? Det er en grunn til at det er ulovlig, noe jeg håper det kommer til å være i LANG LANG tid fremover. De som mener at det ikke er farlig ser ikke hva som skjer med dem selv. Med en gang man prøver det har du allerede brytt dine egne standpunkter. Jeg vet om folk som pleide å være ansvarsfulle personer, glade i familie å venner, til å bli et mye hardere festmenneske å prioritere feil folk og droppe familien og jobb. Ting som vanligvis betød mye er ikke så viktig nå lenger, så lenge man er kule og har fine damer rundt seg. Hvorfor er det dèt som betyr noe for damene? Å henge med gutter som doper seg? Jeg smiler rått hver gang en tidligere veninne som nå henger med badboys blir brent gang på gang, og vite at de skikkelige verdiene hadde hun i vårt vennskap, som hun bare pissa på og stakk.

For meg så er det familien og vennene mine som betyr alt for meg. Jeg bryr meg selvsagt om mye annet, men til syvende og sist er det alltid de som vil ha størst plass i hjertet mitt. Når jeg var liten gutt hadde jeg alltid store drømmer. Jeg ville jo selvsagt som mange andre smågutter bli brannmann når jeg ble voksen. Tenk så kult, løpe rundt å slokke branner. Husker enda jeg rappa en lighter og tente på noe papp i skogen og satte fyr på et «større område» (les: jeg var liten gutt og det var kanskje et par kvadratmeter). Jeg ble så redd at jeg løp rundt å trøkket på alle flammene for å slukke de mens jeg ba til Gud om å hjelpe meg. Jeg var så flau over meg selv. Det er jeg fortsatt når jeg vet jeg gjør dumme ting og vet jeg kommer til å angre. Men avogtil klarer man rett og slett ikke å la være. Nå skal det jo sies at det bare er bagateller som f.eks å bruke de siste kronene på en pizza fremfor bensin til bilen når jeg vet jeg trenger det. Men uansett, jeg vet det er feil, og jeg ler av meg selv gang på gang og tenker «hva var det jeg sa?». Nå har jeg fortsatt drømmer. Jeg drømmer om å reise til USA og oppleve kulturen der. Jeg har sagt det i noen år nå. Det jeg hater nå, er at jeg er blitt så forbannet sjenert. Jeg aner ikke hvorfor. Jeg var en person som absolutt ikke hadde noen problemer med å komme i kontakt med mennesker. Men nå, nå sitter jeg her og gjemmer meg bak twitter og facebook og prøver å bli kjent med mennesker slik. Jeg har fått noen gode venner og flotte bekjentskaper av det, og dèt angrer jeg ingenting på. Men jeg skulle ønske jeg var mere outgoing. Bare gjorde ting. Jeg er 27 år nå, og jeg vet at jeg ikke kan være slik lenger. Jeg skal ta meg i skinnet og bare gjøre ting heretter.

Nå har jeg begynt på treningsstudio (les igjen: hadde første gang idag, mandag 9.1-12) og jeg har planer om å komme meg i bedre form. Jeg har små drømmer om å gjøre enkle modelljobber, og om å være stemme-skuespiller. Hvorfor ikke? Hvorfor skal jeg ikke klare det? Det som betyr noe nå, det er å gjøre ting før jeg angrer på at jeg ikke fikk gjort dem. Jeg har alltid vært opptatt av å motivere andre til å følge sine drømmer, og gjøre ting de har lyst til, så hvorfor har jeg gravd meg så langt ned selv? Det er slutt på det nå!

Ting som betyr noe former oss helt fra vi er små, men valgene vi tar forandrer ofte det som betyr noe for oss. Jeg har valgt veien om å følge det som har betydd mye for meg siden jeg var liten. Jeg har klart å holde på de samme ønskene og drømmene om å reise, om å møte mange mennesker og om å være en fin person for folk rundt meg. Jeg har innsett mye i livet mitt. Jeg ofrer noe for å oppnå noe annet. Jeg blir lett distrahert, men da gjelder det å innse hvilke grep som må gjøres før det er for seint. Jeg begynte å spille World of Warcraft når det kom ut, fantastisk spill, og fikk mange venner der. Men hva det gjorde med meg? Jeg hadde ikke jobb på den tiden, og det tok meg 2 år og komme meg over den bedritne perioden. Jeg så på meg selv og tenkte at jeg kan ikke fortsette slik, spille mye, sove om dagen osv. Fæl måte å leve på. Nå må jeg gjøre det samme om den sørpa man har nå. For all del, jeg har et fantastisk liv, jeg elsker jobben min og de vennene jeg har, men det som bryter meg ned er at jeg kun er en som «talk the talk» og ikke «walk the walk». Dèt er hva jeg prøver å forandre på.

Så glem ikke hva som betød noe for deg i barndommen og ungdomstiden, husk på tingene du alltid hadde så lyst å gjøre. Ikke la f.eks et liv i alkohol og fest ta over. Har jo selvfølgelig ingenting imot fest og alkohol, det er narkotiske stoffer jeg er helt totalt imot, men hvorfor gå ut hver helg ? Drikke seg drita og miste mobilen, penger, ikke huske noe på søndagen osv? Det er så mye man kan oppleve. Har ramlet litt ut her, men vil bare si til dere som leser at jeg håper dere går inn i dere selv, og ser hvor dere er nå, og hvor dere ville når dere var mindre. Husk, det er aldri for seint å snu på krona og begynne på nytt. 🙂

Nå ser jeg frem mot å finne meg en kjæreste, stifte familie og begynne et nytt liv. Alt til sin tid. Kanskje treffer jeg henne når jeg reiser? Hvem vet…

Reklamer

Responses

  1. Reblogged this on The Tavern.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: